Dreamweaver: The following translators were not loaded due to errors: ICERegions.htm

I tried to open one of my files (which I have worked on previously without any errors) and got the following error:

The following translators were not loaded due to errors:  ICERegions.htm:  has configuration information that his invalid.  Server Model SSI.htm:  has configuration information that is invalid.

I followed some advice to reset the workspace:

Go to Dreamweaver > Windows > Workspace layout > Reset “workspace name”

BUT it did not work.

The below solved the Dreamweaver translators were not loaded error for me:

1. Close Dreamweaver.
2. Open a Windows Explorer window.
3. In the Address bar enter %appdata% and click Enter.
4. Open the Adobe directory.
5. Open the Dreamweaver folder for the version of Dreamweaver you are using.
6. Dreamweaver CS4 users only – open the en_US directory.
7. Open the Configuration directory.
8. Locate the WinFileCache.dat file. There may be some other numbers appended to this filename.
9. Save the file somewhere as a backup just in case.
10. Delete the file from the Configuration directory.
11. Open Dreamweaver and try again.

Note: You do this at your own risk.

Hope this helps.

This entry was posted in Adobe, Dreamweaver and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Dreamweaver: The following translators were not loaded due to errors: ICERegions.htm

  1. farhan says:

    worked for me!!!!!!!!!

  2. Savaş says:

    Lots of thanks dude..

  3. Ana says:

    Worked perfect… Just FYI for those of you that need help getting to the en_Us directory using PC windows 7 and CS4

    1. From Start button go to (c) drive
    2. Go to USERS folder
    3. Locate folder with your name click on that
    4. Locate App Data folder
    5.Roaming Folder
    6.Adobe Folder
    7.Dreamweaver CS4
    8. AND FINALLY en_Us
    9. Follow amazing directions up top.

  4. SubtropicalJ says:

    It really works! thank you thank you thank you~!

  5. Alexandre says:

    Worked for me as well!


  6. Thanks a lot, it was so disturbing!

  7. Matt says:

    Thanks bro, your fixed worked perfectly. This was driving me nuts on my work PC!

  8. Balaji says:

    It works for me too, thanks

  9. kumara says:

    Worked. thanks a lot :D

  10. Gangadhar says:

    It worked for me. Thanks a lot!!!

  11. Insurance says:

    Thank you very much for your help.

  12. Cristian says:

    Thx work for me…..

  13. Simon says:

    Thanks…worked for me too. Was really frustrating as DW4 was all working ok until last week. It was working ok but I could not get the site I wasworking on to preview in browser which was a pain. Deleting that file cured everything.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free